Η αντλία θερμότητας είναι ένα ενεργειακά αποδοτικό σύστημα που εντάσσεται στα συστήματα ανανεώσιμης ενέργειας και το οποίο μας προσφέρει ψύξη – θέρμανση και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης.

Η αντλία θερμότητας χρησιμοποιεί τη θερμοκρασία του αέρα του εξωτερικού περιβάλλοντος χώρου και την ηλεκτρική ενέργεια από το δίκτυο της ΔΕΗ για να μας προσφέρει 4kW αποδιδόμενης ενέργειας (αναλόγως μοντέλου) για κάθε 1kW απορροφημένης ηλεκτρικής ενέργειας.

H αντλία θερμότητας η οποία πρέπει να χρησιμοποιείται για υψηλές αποδόσεις και σύντομη απόσβεση του κόστους εγκατάστασης, είναι η αντλία θερμότητας χαμηλών θερμοκρασιών.

Για θέρμανση

Η συγκεκριμένη αντλία για ποιοτική θέρμανση του χώρου συνδυάζεται άψογα με σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης. Δεύτερη στη σειρά επιλογή είναι η χρήση εσωτερικών μονάδων απευθείας εκτόνωσης (ψευδοροφής ή τύπου spit), ενώ στην περίπτωση θερμαντικών σωμάτων σε υπάρχουσες εγκαταστάσεις απαιτείται η αύξηση της επιφάνειας εναλλαγής για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος.

Το σύστημα αυτό μπορεί να συνδυαστεί με σύστημα ηλιοθερμίας για μεγαλύτερη αύξηση της απόδοσης εκμεταλλευόμενοι την δωρεάν ενέργεια του ήλιου.

Για ψύξη

Η αντλία θερμότητας συνδυάζεται με εσωτερικές μονάδες απευθείας εκτόνωσης (ψευδοροφής ή τύπου spit) χωρίς την απαίτηση δεύτερου ξεχωριστού συστήματος για τον κλιματισμό του χώρου με εξαιρετική ενεργειακή απόδοση.

Σήμερα, λόγω της ανόδου των τιμών των καυσίμων, η χρήση μίας αντλία θερμότητας αποτελεί μια από τις πλέον οικονομικά συμφέρουσες και ασφαλές λύσεις.

Η σωστή σχεδίαση ενός ενεργειακά αποδοτικού συστήματος είναι σημαντική υπόθεση, η οποία πρέπει να γίνει από έμπειρους μηχανικούς. Η σωστή εφαρμογή θα μας εξασφαλίσει ένα άνετο περιβάλλον κατοικίας ή εργασίας, χωρίς αυξομειώσεις θερμοκρασίας, αλλά και σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας. Συνεπώς εξοικονόμηση χρημάτων.

Σήμερα, με τις τεχνολογικές εξελίξεις στη σχεδίαση και απόδοση των σύγχρονων αντλιών θερμότητας, μπορούμε να επιτύχουμε σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας. Συγκρινόμενη με το κόστος λειτουργίας ενός συμβατικού καυστήρα αερίου, μπορούμε να επιτύχουμε εξοικονόμηση 33%. Συγκρινόμενη με ένα καυστήρα πετρελαίου, η εξοικονόμηση είναι σημαντικά μεγαλύτερη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις τεχνολογικά προηγμένες αντλίες θερμότητας της Samsung, πατήστε εδώ.